30 червня 2021

Спецпрограми 2021: Нова близькість

І наостанок знайомимо вас із основною спецпрограмою Book Space 2021. Нею стане програма, присвячена фокусній темі фестивалю "Новій близькості".


У межах програми ми намагатимемося говорити про різні сторони та прояви близькості: із собою, іншими, світом. Торкнемося питань самотності та ізоляції, стосунків на відстані, нових граней відвертості. Поглянемо на, здавалось би, давні культурні коди, які відкриваються по-новому. Познайомимося з маловідомими гранями відомих особистостей.


Водночас не зупинятимемось на кордонах літератури, а сягнемо далі і глибше – в пошуках нової близькості між людьми, державами, культурами.


"Цікаво дослідити, як представники різних культур та сфер ставляться до близькості та які сенси вкладають у це поняття. Хтось розцінює близькість як єднання споріднених душ, хтось вбачає у цьому щось інтимне або відверте. Водночас близькість це і про пізнання старого через нове, про відсутність кордонів у просторі та часі, про те, чого ти прагнеш, від чого втікаєш, чого боїшся.


Оскільки нова близькість стала фокусною темою фестивалю, нашими спікерами будуть зіркові іноземні та українські автори, науковці, блогери, фахівці з різних галузей. Сподіваємось, що, завдяки цій програмі, кожен із нас віднайде своє розуміння близькості й зможе отримати відповіді на питання, які хвилюють і, водночас, єднають", – коментує програму кураторка Юлія Лактіонова.


Нагадаємо, що в межах фестивалю Book Space 2021 відбудеться 9 спецпрограм, серед яких також: "не/знане", "Тандеми", "Бібліотека ХХІ", дитяча програма "Занадто близько", освітня програма "Книжки майбутнього", професійна, видавнича та музична програми.