18 червня 2021

Спецпрограми 2021: Тандеми

Ще одна наша спеціальна програма цього року «Тандеми». У ній поговоримо про одну із граней людської близькості дружбу.


Історія літератури, мистецтва та науки знає безліч прикладів того, як дружба ставала рушієм чогось більшого. Це була дружба між людьми, що були творцями сенсів та шукачами істини в цьому світі. Дружба, за якою стояли невпинні суперечки, довгі листи та короткі відповіді, критика чи беззаперечна підтримка ідей один одного.


У межах програми ми запросимо до публічного діалогу відомих людей зі своїми не менш відомими друзями, щоб розкрити їхню діяльність та особистості з інших сторін, можливо, найнеочікуваніших. Ми поговоримо про радості й печалі дружніх стосунків під час праці над спільними проєктами.


Разом із нашими гостями ми спробуємо з’ясувати, як дружня взаємопідтримка, критика та спільні цінності допомагають у творенні нових сенсів, що можуть змінити світ, суспільство, або ж і просто одну людину.


«Цьогоріч у просторі фестивалю ми багато говоритимемо про близькість у її найрізноманітніших формах, які так гостро актуалізувалися в нашому житті. Тому коли ми обирали теми наших спеціальних програм, мені захотілося звернутися до питання дружби, як ще одного прояву людської близькості.


Про любов і кохання говорять багато. А дружба часто недооцінена. Водночас скільки творів культури стали можливими завдяки їй. Тож ми радо розпочнемо розмову про те, як дружба працює в тандемі до потреби змінювати соціальну реальність спільними ідеями», пояснила кураторка програми Олена Юрчук.


Нагадаємо, що в межах Book Space 2021 пройде 9 спецпрограм. Серед них: "не/знане", "Бібліотека ХХІ", дитяча програма "Занадто близько", видавнича та музична програми та інші.