13 травня 2021

Спецпрограми цьогорічного фестивалю

Публікуємо перелік спецпрограм, які відбудуться цього року в межах фестивалю. Кожна з них включатиме різні теми та формати, проте усі торкатимуться й фокусної теми цьогорічного Book Space «Нової близькості».


Наша програма налічуватиме понад 100 подій, серед яких: лекції, дискусії, презентації, воркшопи, освітні програми. Гостями очікуємо відомих як українських, так і іноземних письменників, видавців, редакторів, ілюстраторів, музикантів.


Події відбуватимуться у межах 9 спецпрограм. Серед тематичних готуємо, зокрема, «Нову близькість», присвячену фокусній темі (кураторка: Юлія Лактіонова); «Тандеми» – про співіснування та комунікацію між собою творчих людей (кураторка: Олена Юрчук); «не/знане» – про маловідомі нам літератури (кураторка: Вікторія Старикова); «Бібліотеку XXI» – про читання майбутнього та інноваційні формати (кураторки: Стефана Цебренко та Юлія Лактіонова).


Видавці, які братимуть участь у книжковому ярмарку, презентуватимуть свої книжки та ідеї в межах видавничої програми (кураторка: Алла Рибіцька). Для фахівців книжкової сфери розробляємо професійну програму. Також запланована освітня програма «Книжки майбутнього» (кураторка: Вікторія Наріжна).


Дітей та підлітків будемо раді бачити на дитячій програмі «Занадто близько» (кураторка: Стефана Цебренко), а всіх відвідувачів – незалежно від віку – на музичній (кураторка: Анна Ставиченко).


«Ми довго міркували, як об’єднати усі події, які ми плануємо, у тематичні блоки і як розділити їх відповідно до потреб аудиторії. Зупинилися на 9 спецпрограмах, які, хоч і різнитимуться між собою темами та форматами, проте будуть однаково цікавими, захопливими, інноваційними й формуватимуть між усіма нами учасниками, гостями, організаторами нову близькість, яка так важлива для нас і яку ми так сильно чекаємо», – коментує креативна директорка фестивалю Юлія Лактіонова.


За детальним представленням кожної зі спецпрограм стежте на нашому сайті та в соцмережах: Facebook та Instagram.