9 червня 2021

Спецпрограми 2021: Музична програма

Важливою рисою нашого фестивалю є кроссекторальність. Ми намагаємося поєднувати книгу з іншими видами культури та мистецтва, творячи нову близькість між ними.


Відтак окремою спецпрограмою Book Space 2021 стане музична програма, що буде присвячена різним формам взаємодії музики та слова.


Протягом трьох днів ми говоритимемо про слово як текст, що звучить, вжившись у музичне «тіло». Слово як контекст, що уможливлює осмислення явищ, подій та переживань. Слово як підтекст, з якого музикою народжуються універсальні сенси, що більше не потребують перекладу.


У межах музичної програми відбудуться три події, що формуватимуть три досвіди переживання слова через музику.


До участі у програмі ми запросили музикантів різних стилів та жанрів, проте усіх їх єднає оригінальність, самобутність та любов до експериментів.


У перший день фестивалю зустрінемося з ансамблем vkt, який спеціалізується на експериментальному джазі. До його складу входять музиканти з України, Німеччини та Австрії.


Наступного дня слухатимемо Zavoloka, українську композиторку, саунд-артистку, художницю, що працює з електронною музикою.


Заключною частиною програми стане ансамбль Sed Contra, діяльність якого зосереджена на популяризації камерної музики від початку ХХ століття до сьогодні.


«Коли ми формували музичну програму, виходили, передовсім, із того, наскільки творчість та діяльність музикантів суголосна цьогорічній фокусній темі. Запрошені нами музиканти не бояться експериментувати, вони відкриті до взаємодії та нових форм проявлення своєї творчості. Для них важливе донесення ідей та смислів не тільки через музику, а й через інші засоби, що її доповнюють: текст, візуалізацію, цифрові елементи», розповідає кураторка програми Анна Ставиченко.


Детальніше про учасників програми розповімо згодом. А зараз радимо також ознайомитися з видавничою, дитячою програмами та спецпрограмою «не/знане».