29 червня 2021

Спецпрограми 2021: Професійна програма

Надихнулися проведеним Книжковим Арсеналом і повертаємось до підготовки Book Space. Презентуємо ще одну нашу цьогорічну програму Професійну.


Рік пандемії та ізоляції став істотним випробуванням для всіх учасників книжкового ринку. Він змусив поглянути на справи інакше, спробувати нові моделі та розробити інструментарій, іноді інноваційний, для виживання та розбудови бізнесу.


Які це інструменти? Як знаходити кошти на нові видання? Яким чином себе позиціонувати, щоб потенційний споживач обрав книжку, а не інші форми дозвілля? Які формати та можливості нам подарував цей рік? Чи є успішні кейси і які вони у видавничій сфері? Чому, попри складнощі, з'являються нові видавництва та в чому успіх їхнього запуску?


Для нас важливо пошукати відповіді на ці запитання, тому у межах Професійної програми ми зберемо видавців, книгорозповсюджувачів, авторів, перекладачів, грантодавців та блогерів.


Програма складатиметься з 8 подій і проходитиме одразу на кількох майданчиках цьогорічного Book Space.


"Наявність професійної програми є певним індикатором масштабності книжкового фестивалю, бо це про розвиток та нові перспективи. На фоні пандемії та ізоляції ми, як ніколи, розуміємо, наскільки важлива солідарність та підтримка одне одного.


Тож у нашій спецпрограмі ми спробуємо об’єднати різних гравців книжкової сфери, а також суміжних секторів для створення нових можливостей їхньої взаємодії", коментує кураторка Професійної програми Юлія Лактіонова.


Читайте також про інші спецпрограми Book Space: "Бібліотека ХХІ", "Тандеми", "не/знане", дитячу програму "Занадто близько", освітню програму "Книжки майбутнього", видавничу та музичну програми.