11 травня 2021

Book Space взяв участь у професійній програмі Книжкового Арсеналу

Креативна директорка Book Space Юлія Лактіонова стала учасницею професійної програми Книжкового Арсеналу Alteration: Festival to Festival. Захід проходив 5-7 травня 2021 року в онлайновому форматі.


До події були запрошені менеджери та куратори українських та міжнародних літературних фестивалів та книжкових виставок із 16 країн світу.


Серед спікерів виступили представники із Франкфурта, Болоньї, Копенгагена, Вільнюса, Кракова та ін.


Учасники програми обмінювалися досвідом проведення літературних та книжкових подій й обговорювали питання творення подій у новій реальності.


Зокрема, говорили про те, як літературні фестивалі й виставки різних країн можуть співпрацювати й взаємодіяти, чи можна досягти соціального впливу і як розбудовувати зв’язки з аудиторіями, спільнотами в умовах пандемії, як організувати гібридні формати подій в умовах соціального дистанціювання та ін.


Захід дав можливість налагодити учасникам теплі контакти із міжнародними інституціями, фестивалями та виставками.


«Дуже приємно було зустрітися з колегами не тільки зі всієї України, а й з різних країн світу: послухати, підтримати, поділитися. Відчути, що, хоч всі ми й опинилися в новій дійсності, але, маючи великий багаж досвіду за спиною і бажання змінювати майбутнє, запалені й натхненні наповнювати цю нову дійсність новими сенсами й творити разом нову близькість», – ділиться Юлія Лактіонова.


Організаторами події стали Книжковий Арсенал та Український інститут за підтримки Європейського Союзу.


Нагадаємо, що Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» планують провести 23-27 червня. IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space пройде 3-5 вересня.