27 квітня 2021

Оновлена команда Book Space

Цього року до команди Book Space долучилися нові учасники. Креативною директоркою фестивалю стала культурна менеджерка та письменниця Юлія Лактіонова.


Координацію роботи над фестивалем їй передає співзасновниця та колишня арт-директорка Book Space Вікторія Наріжна. Віка залишається ідейною натхненницею фестивалю та кураторкою освітньої програми «Книжки майбутнього».


«Старт такого великого й амбітного проєкту як Book Space став, можливо, найбільшим викликом у моїй кар'єрі менеджерки культури, але я дуже рада, що не побоялася з цим викликом зустрітися. Радію, що наш фестиваль так швидко став достатньо перспективним і значимим, щоби з ним хотілося працювати не тільки тим людям, які вболівають за культуру в рідному Дніпрі.


Хочеться вірити, що можливість залучити до команди свіжі сили з-поза локальної спільноти означає, що фестиваль був визнаний як важливе доповнення до культурної карти України. А для мене особисто це означає, що я можу з легкою душею передати координацію фестивалю в компетентні руки, а натомість зосередитися на найважливіших для мене темах наприклад, на інноваціях у книжковій сфері», – поділилась Вікторія.


Юлія Лактіонова відтепер координуватиме роботу усієї команди Book Space та куруватиме фокусну тему фестивалю. Своє рішення долучитися до команди вона пояснює так: «Позаду стільки міжнародних та всеукраїнських книжкових виставок та фестивалів у ролі учасниці, дипломатки, запрошеної гості, авторки, експертки, комунікаційниці та відвідувачки, що я просто не могла відмовитися від можливості долучитися до креативної та професійної команди молодого та яскравого Book Space!


Надзвичайно вдячна за довіру і з хвилюванням думаю, як вмістити всі наші ідеї в три дні фестивалю. А ще мрію, що подія пройде офлайн. Ми всі там зустрінемось і завдяки літературі дізнаємося ще більше про «нову близькість»».


Кураторкою книжкового ярмарку та видавничої програми залишається Алла Рибіцька, кураторкою дитячої програми – Стефана Цебренко, кураторками спеціальних програм – Олена Юрчук та Вікторія Старикова.


PR-директоркою фестивалю стала комунікаційниця та журналістка Наталя Корнієнко, дизайнеркою – Ярослава Ковальчук.


«Минулий фестивальний рік майже повністю пройшов в онлайні. Звичні кількаденні заходи перейшли у кількагодинні марафони. Енергетика спільного дійства акумулювалася у спільних переглядах, лайках й репостах. Дуже сподіваюся, що цього року вдасться повернутися до офлайнової близькості, за якою всі так скучили – з її обіймами, жестами, інтонаціями, дотиками», – зазначає Наталя.


Згодом до команди фестивалю також долучиться менеджерка з організаційних питань та технічна директорка.


З усією командою можна ознайомитися за посиланням.


Нагадаємо, що фокусною темою Book Space 2021 стане «Нова близькість / New Intimacy». Минулого тижня ми оголосили Open call для видавців. Чекаємо ваших заявок на участь у ярмарку та організацію власних подій до 20 червня.


Творімо нову близькість через книжки!