15 січня 2020

"Книжки майбутнього": спеціальна програма та конкурс

Напевно, однією з найбільш амбіційних цілей нашого фестивалю є допомогти українській книжковій сфері наздогнати своїх європейських та американських колег у використанні нових технологій. Ми з радістю спостерігаємо, як в останні роки українські автори та видавці експериментують із доповненою реальністю або ж трансмедійним сторителінгом, але розуміємо, що розрив усе ще великий. Навіть із такими традиційними вже формами існування книги як електронна та аудіокнига все в нас не зовсім безхмарно.

Саме тому минулого року ми заснували спеціальну програму "Книжки майбутнього", яка тепер буде на "Book Space" щорічною. Вона створена для того, щоб вивчати, як новітні технології можуть допомогти видавцям робити більш конкурентний продукт, а авторам - краще доносити свої ідеї до нового, цифрового покоління. В межах програми "Книжки майбутнього" ми плануємо розглядати українські та зарубіжні кейси цікавого використання нових технологій або підходів у книговиданні, запрошувати фахівців галузі з лекціями та воркшопами, а також аналізувати прогнози книжкового ринку, нові тренди та виклики.

Минулого року в межах програми відбувся також і конкурс "Книжка майбутнього", до участі в якому ми запросили видавців та авторів, які поєднали паперові та цифрові технології в своїх книжках або ж видали паперові книжки в новаторському, несподіваному форматі. Цього року ми плануємо продовжити і сподіваємося, що до нашого милого космонавта й пам'ятного диплома додасться ще й грошовий приз. Слідкуйте за оголошеннями!

#bookspace2020 #культурна_столиця