5 травня 2021

Новий візуальний стиль Book Space

Цьогоріч ми вирішили оновити візуальний стиль фестивалю, який відображатиме нову дійсність, в якій ми всі опинилися. Про візуальну концепцію, символізм та ідеї, які ми у неї вкладаємо, розповідає дизайнерка Book Space Ярослава Ковальчук.


Про нову близькість


Карантинні практики для багатьох з нас стали випробуванням. Постійні нагадування про соціальну дистанцію, діджиталізація повсякденності, спроби пристосуватися до нової реальності. Ми не завжди можемо обійняти друзів при зустрічі, маски стримують проявлення наших емоцій - усе це тільки збільшує внутрішню ізоляцію.


Тому ми особливо цінуємо нову близькість, що виринає попри всі складнощі й заборони - часто спонтанно, як грім серед ясного неба й вибухово, як запуск ракети в космос.


Про кольори та фігури


Нові умови провокують до нових візуальних рішень. Тож тепер наші кольори стали більш яскравими та насиченими, як і наші емоції, що стають сильнішими та гострішими. Їх відтінок було збільшено до максимуму, як і значення, які ми в них вкладаємо: блактиний - як символ інноваційності, пурпурний - сміливості, помаранчевий - креативності.


Водночас фігури спростилися і просторово наблизилися, як і буденні радощі, які для нас тепер особливо цінні. Стандартні лінії, прямокутники й кола є основою складного нашарування, що є метафорою нашої повсякденності і нагадуванням цінувати кожен момент.


Ефект близькості ми також підсилюємо через графічні прийоми: кольори наближуються у градієнтних поєднаннях, а фігури - в нашаруванні та накладанні. Так ми говоримо про ту близькість, наближеність, присутність, якої часто зараз позбавлені, але якої так прагнемо і за яку змагаємось.


Про майбутнє


Віримо, що людство подолає пандемію й назавжди позбудеться карантинних обмежень. А поки ми продовжуватимемо творити нову близькість - ще більш яскравою, чуттєвою та гармонійною.